Ehdoton enemmistö vastustaa Inkoo-Raaseporin tuulivoimalahanketta

Suomen Merituuli Oy suunnittelee 60 tuulimyllyn tuulivoimalaa Inkoo-Raaseporin 53 km²:n merialueelle. Myllyt olisivat 180 m korkeita. Maantieteellisesti tuulivoimala sijoittuisi Barösund-Raaseporin ulkosaaristoon.

Barösund-Raaseporin saaristoalueella sekä vakituisesti asuvat että osa-aikaa asuvat kiinteistönomistajat vastustavat vahvasti suunniteltua tuulivoimalaa. Tämä ilmenee mielipidetiedustelusta, jonka Barösundin kylätoimikunta teki elo-syyskuun aikana 1219 alueen kiinteistönomistajan keskuudessa. Näistä 75 on vakituisia asukkaita. Kaikkiaan 85 % kiinteistönomistajista vastustaa tuulivoimalahanketta ja 15 % on puolesta. Kiinteästi asuvista 71 % vastustaa ja 29 % on puolesta. Osa-aikaa asuvista kiinteistönomistajista 86 % vastustaa ja 14 % on puolesta. Kiinteästi asuvien vastausprosentti oli 75,3 %, osa-aikaa asuvien 65 % ja kokonaisvastausprosentti oli 65 %.

Barösundin kylätoimikunta toteutti kyselyn, koska koettiin, ettei paikallisten kiinteistönomistajien mielipidettä tuulivoimalahankkeen sijoituspaikasta Barösundin ja Raaseporin saaristoon ei ole kuultu. Kyselyn vastaanottajat saivat ilmaista mielipiteensä tuulivoimalan sijoituspaikasta vastaamalla ”kyllä” tai ” ei”.

Kysely lähetettiin asukkaille, jotka asuvat joko kiinteästi tai osa-aikaa alueella Inkoon hiilisatamasta itään, Stora Fagerön pohjoispuolelta suoraan etelään ja hiilisatamasta lounaaseen Svedjeholmenin ja Gästansin länsipuolelta suoraan etelään. Kiinteistönomistajien osoitteet hankittiin maanmittauslaitokselta. Kysely rahoitettiin yksityisellä tuella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: